Welcome to my blog :)

rss

Sabtu, 13 Mac 2010

Tips Untuk Gemuk Versi Diri Sendiri



Haaaa.. aku rasa ni first time orang kasi tips untuk gemuk kan? Hahaha. Takpelah. Orang suka je kalau aku gemuk wtf sedapkan hati snirik nampak?




Okeh, first anda kena bangun lewat dalam pukul 11 @ 12 tengahari camtu kan, sebab bila anda bangun, nasi dagang dah tersedia atas meja. So, anda makan jer nasi itu. Lepas tu anda mandi & bolehlah bersiap2 untuk pergi ke kenduri kakak rakan sengal anda. Oh ya. Ini untuk tips supaya tidak sesat untuk ke kenduri tersebut. Silalah ‘berderak’ ke rumah rakan anda sekerap mungkin sampai dia meluat tengok korang pon takpe janji anda tak kena u-turn sampai 2 kali sebab miss lorong masuk. Heh


ini tuan rumah merangkap rakan sengal saya dan flower girl, ROSDALILA & adik flower girl lupa nak tanya nama ape


Then bila sudah jumpa rumah rakan anda tu, silalah buat muka tak malu ceduk nasi cepat2 dan ceduk dengan amaun yang banyak terus sebab nanti kalau tak cukup anda nak buat 2nd round anda malu pulak kan? Then makan lah dengan senang hati dan lupakan tentang nasi dagang yang dah tersumbat dalam perut anda tu. Perut anda kan besar? dan berlapis2  =.=




After that, bolehlah anda lepak2 & rilek2 sekejap dengan rakan-rakan sengal anda supaya makanan yang dah penuh dalam perut anda tu boleh dihadam dengan cepat dan supaya anda boleh sumbat lagi selepas itu. Jangan lupa sambil itu anda rajin2lah exercise sikit, contohnya macam sambut dulang hantaran, angkut lauk2 pengantin, jadi ‘caterer terjun’ layan pengantin & co (sape2 yang join kat meja makan beradab tu la). Dan ofkos angkut balik lauk pengantin masuk dapur after pengantin selesai makan. Tapi anda janganlah membizikan diri terlampau sangat. Ini kan tips nak gemuk. Nanti kurus pulak camne kalau banyak sangat buat kerja.


PILOT 'caterer terjun'. cun tak? leyh start booking ea? hahaha


CO-PILOT 'caterer terjun' so-called makcik2 huhu


Okeh. Oleh kerana tadi sudah bakar lemak 0.05% maka anda kena topup balik lemak anda dengan cara membaham lauk pengantin tu. Pengantin bukan makan banyak pon. Dari membazir macam tu saja apa kata anda buat amal jariah dengan berkomplot bersama rakan sengal anda dan saudara2 pengantin tersebut dengan 'mencuri' lauk pengantin yang cantik tapi masin tu. Pasti ngancem gitu dong!


sila fokus lauk pengantin dan PENCURI lauk pengantin ATHIRAH LIYANA dan partner beliau :P


PENCURI tegar lauk pengantin. sekali lagi rakan sengal saya ATHIRAH LIYANA. :P


Lepas selesai sesi dengan pengantin, anda pulanglah untuk sesi bersama keluarga pula. Menunya mestilah something yang 'sedap-fresh-satu pantai boleh bau' sotong + ikan bakar + kangkung goreng belacan + nasi putih. Bedal selagi anda mampu. Kalau boleh biarlah anda menjadi yang pertama yang merasmikan menu tersebut dan yang terakhir bagi menghabiskan makanan anda. Biarlah anda di sound ‘makan macam kerbau’ pon takpe janji perut anda bahagia. Sesudah itu bila pulang anda jangan lupa tidur dengan sepuas-puasnya supaya makanan tadi juga lena di dalam perut anda sebagai lemak dan hasilnya, +2kg sioooTTTTTT!! Berkesan kan kawan-kawan?? Cubalah! Saya sudah, anda bagaimana? Wtf



-_-''



fokus kepada bekalan berpicnic. MEWAH wa cakap Luuuu...





p/s: selamat pengantin baru.. semoga berbahagia ke anak cucu.


nak pelamin macam ni KALAU kawen boleh? hahaha










 





8 ulasan:

  1. oloh... 2kg je pon naik.
    hehe

    BalasPadam
  2. huhuhu.. kalau berat 48 da jadi 50
    kalau 58 da jadi 60
    xdayo den T.T

    BalasPadam
  3. niway sha kalu mu view blog aq kat blog trafic aq de gold coast.. bangge2 ~_~

    BalasPadam
  4. heheeh~~
    meriahnye kompol lemak~~
    =D

    BalasPadam
  5. yer..saye agak glamer di sini yer..
    untuk maklumat lanjut,sila pm saye sndri untuk hasil yg lebih menakjubkan..haha

    BalasPadam
  6. wow !!! boleh di jadikan sbgi panduan yg amat baaeekkk punya .. !! ahahahahaha

    BalasPadam
  7. taw xpe yan.. yan kan slim. law nak gemuk leyh ikot guideline cini erk.. haha :P

    BalasPadam
  8. hahahahahahaa .. aq da cuba da nokk .. ~~
    tak naik2 pown ... *ok ada la naik ckit.haha*

    cara pantas takde ke ?? dlm sehari da naik 5 kilo !! haha ;pp

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails