Welcome to my blog :)

rss

Rabu, 24 Mac 2010

Ekspose Mistik. [Orang mengandung di larang baca].



Oh. Selamat semua.


Semalam bangun pagi (tak berapa pagi sangat pon) teros gosok gigi. Nak makan takde benda nak makan. So, sambung tido balik. Heh.



Bangun balik, tengok dalam sinki ade beberapa cawan yang tak dibasuh. Aku ambil inisiatif kurang ikhlas basuh cawan2 yg berbekas gincu tu. Mesti diorang ni gopoh gapah tadi pagi. Semalam bergelak ketawa macam hantu sambil rembat pizza lepas berjaya menguningkan otak pizza boy yang baru lepas SPM.



Sedang aku mengelamun reminiscing ape yang berlaku semalam, tiba2 ada sesuatu bunyi2an yang kurang enak kedengaran mengetuk2 gegendang telinga aku. Aku tercari2.. Last2 aku tengok sinki. PENUH!!! Mane datang air tu??? Arghhhhhhh.. aku cari2 pam. Tak jumpa. Cari mop untuk standby takot2 air melimpah pulak. Tak jumpa jugak. Biar betik si liza ni. Giler punyer cut cost sampai mop pon takde. Aku pon dengan berlagak pandainyer amek plastik tadah air kat bawah & bukak perangkap sinki kat bawah tu (aku tak tahu nama die ape =.=) punyalah banyak air + kotoran + sampah + BUSUK! Tapi air dah turun balik. Aku senyum kambing bangga. Berjaya jugak aku jadi plumber.



Belum sampai 5 minit aku menikmati saat kegemilangan aku tu, tiba2 aku dengar bunyi sama jenis dengan tadi, blurpp-blurrpp.. Aku jenguk kat bilik ampaian. MAK!! BANJIR!!!! Adoyai! Aku panic. Dulu mase sekolah, aku tak belajar pemparitan @ penjambanan @ penyumbatan @ yang sewaktu dengannya whatever  Aku cepat2 kol liza.



Liza: hello.. liza indahaus..


Senget: gile ko. Umah ko banjir. Lobang air tersumbat kat bilik sebelah jamban tu. Sinki pon sama.


Liza: aku sms nombor tuan rumah, ko call die


Senget: ok bebeh.salam sejahtera ke atas kamu :)



Da dapat nombor, aku terus menelepon tuan rumah kedaun. Lepas aku megereport apa yang terjadi, anak beliau pon datang. Oleh sebab aku sorang2 kat umah, maka aku terpaksalah bukak pintu luas2 (dia yg bukak bukan aku. Takot ne rogol ngan aku agaknye. Heh.)



tn rumah: apa yang telah terjadi?


Senget: sinki tersumbat tuan. Lepas tu lobang bilik tu pon tersumbat jugak. Lepas tu banjir.


tn rumah: sinki da elok. Pandai awak repair?


Senget: entah. Tadi sumbat ag.


tn rumah: banjir (bawah sinki) ni kenapa?


Senget: bocor.


tn rumah: pandai awak repair paip bocor? Ke biasa awak bocorkan paip ni? Ermm.. budak2 zaman sekarang. Lebey2 lagi perempuan. suke paip2 ni.


Senget: ????????



Sialan. Apa point mamat tu? Aku terus mendiamkan diri.



 












2 ulasan:

  1. hahahaha...lawk gila cite ni..

    BalasPadam
  2. hihihi.. kan2. sengal a mamat tu. bongok habes..

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails