Welcome to my blog :)

rss

Sabtu, 20 Mac 2010

aku sudah bergelar seorang ibu.. alhamdulillah

Oh.. Aku tak tahu perasaan apa berada dalam diri aku sekarang. Dalam usia muda begini sudah bergelar ibu.. Terima kasih semua atas sokongan anda.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Okeh. Stop the craps. Beranak? Mana mungkin. Kau belum kahwin lagi pon.. erk? Fine! Tak laku! Puas hati? So kalau tak beranak mana datang pulak baby nyer? Kau kutip dalam longkang ke? Maklumlah sekarang kan senang nak jumpa bayi dalam longkang?

Huh. Semalam aku makan Sate Kajang dengan abang Ari satu family (kak Ina, baby Danish, Liza). after membelasah sate bercucuk2 aku surrender. Perot memboyot tanpa had. Terpaksa aku bukak belt yang dah aku ikat ketat2 so that aku tak makan banyak sangat. Tapi nak buat macam mana. Tang makan ni memang aku bernafsu kuda sikit. Lepas makan aku ambil baby Danish sebab mama & papa dia nak makan. Danish pulak asek meragam jer. Aku bawak dia tengok ‘fish’. Aku bukan reti sangat mengagah budak neh. Si Danish tu tak menangis time aku ambil tu pon da kira bersyukur. Si Danish tu punyalah excited melayan aku yang tak habis2 cakap:

“tengok fish.. cantik..”(10x)

Sedang syok si Danish membebel dengan bahasa baby dia tu datangla seorang girl muda remaja lagi tanya aku.

“anak first ea kak? Comelnya! Berapa bulan?”

“hah? Anak? Taklah. Ni anak sepupu la dik oiiii”

“ohh.. patotlah tengok akak pon muda lagi”

Tengoklah dunia! Betapa ‘keibuannya’ aku. Ayat last budak tuh menyelamatkan aku dari pemikiran bahawasanya aku berpewatakan mak-mak. Alhamdulillah. Hihi (~_~)v



p/s: lepas ni kalau nak dukung baby aku nak pakai baju sekolahlah. Nanti orang ingat aku macam mak-mak. Huhu -_-''

p/s: aku nak mencarot!! !@#$%^&*&^%$#@! Tenet lembap cam !@#$. WTF!

9 ulasan:

  1. huhu~
    kelakar ea orang ingat kita mak orang.. hukhuk

    BalasPadam
  2. =D
    hahahahah~~~~


    -sirNR-

    BalasPadam
  3. COMELLL.. seorang anak dara bergelar ibuuuu..hihi

    BalasPadam
  4. huhu.. -_-''
    nampak sangat TUA.. kiki :P

    BalasPadam
  5. yes.. nanny in the house! :p

    BalasPadam
  6. hahahaha.mmg muka mak mak pun dik!!! :)

    BalasPadam
  7. alaaaaaa.... ane ade. muke bergetah ag kak oi. haha

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails