Welcome to my blog :)

rss

Rabu, 7 April 2010

Zaman mengurat lain zaman bercinta lain

Serius aku tersangatlah bengang

Kalau call payah betul nak angkat

Mau dua tiga kali baru berangkat

Buat apa?

Berak?

Alahhh.. dulu masa zaman mengurat tuh tengah berak pon boleh angkat

Sekarang?

Bila cakap kita cakap tak suka, dia cakap sorry

Dah buat salah say sorry

Pas tu buat lagi

Waddehek?

Bila kita marah cakap kita melentinglah, kuat mengamuklah

Hello? Yang awak buat saya mengamuk tu siapa suruh?

Takde nyer aku nak mengamuk tak tentu pasal

Ni asal mengamuk jer kata kita mengamuk tak bersebab

Orang gila je mengamuk tak bersebab

Nak tutup salah sendiri

Dulu masa zaman mengurat cakap bukan main lagi

Ke langit tuuuu

‘i terima u seadanya’

Tapi dah bercinta asek nak komplen jer

‘seadanya’ dah kemana?

Ke longkang?

HIPOKRIT tau tak?

Suruh kita matang

Dia tu dah matang sangat ke?

Masa mengurat dulu cakap kita manje macam budak2

Meleleh2 wa cakap lu

Sekarang nak suruh kita matang lak?

Hall arse!

Geram! Geram! Geram!

Time mengurat puji melambung-lambung

Dah bercinta komen bertimbun-timbun

Kahwin? tak kuasa aku nak fikir

Sudahlah! Aku nak berak!



*luahan sekeping hati*


Sekian sahaja teks pengucapan pembukaan diari hidup saya pada hari ini. datang kerja je terus kena bebel dengan kawan satu tempat kerja. rasa terpukul pulak.. macam kena batang hidung sendiri. hihi :P 



p/s: cebisan ini tiada kaitan antara yang hidup mahupun yang telah meninggal dunia. (eh.. ada yang terasa ke? Opppss.. )

p/s: lega.






*saje menyelit*

12 ulasan:

  1. sabar2..
    laki mmg cmtu..
    b4 dpat,mulot cm tanam tebu 5 hektar..
    bila da dpt..
    haish!
    7 sen pon x laku..
    huhu~

    BalasPadam
  2. setuju dgn entry atas tu...
    da bercinte...sume jadi tak kene...
    cam hape!!
    waaaaaaaaaaaa.....
    lagi nak kawen ni haaa...
    kite buat sume slh....die buat slh tu takpe!!!!
    waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    *saye pun tgh takde mud pasal lelaki yg gune tak berguna sgt tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    BalasPadam
  3. luahan ikhlas ni..ke x? hmm

    BalasPadam
  4. tp entry ni cam berat sebelah je ni.....

    BalasPadam
  5. luahan cam berat sebelah je...xsemua pasangan yg salah..kena la tgk gak kita ni camne kan..

    BalasPadam
  6. "Bila kita marah cakap kita melentinglah, kuat mengamuklah
    Hello? Yang awak buat saya mengamuk tu siapa suruh?
    Takde nyer aku nak mengamuk tak tentu pasal
    Ni asal mengamuk jer kata kita mengamuk tak bersebab
    Orang gila je mengamuk tak bersebab"

    i loikeeee those statements!
    woot woot~

    muahahahaha

    BalasPadam
  7. weyh mimi gilak r br jumpe blog ko nieyh
    bukan men da maju yeh ko skunk ni haha

    -bella-

    BalasPadam
  8. yer..laki mmg camtu derr..tp laki ke pompuan same je la, dua-dua manusia..

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails