Welcome to my blog :)

rss

Sabtu, 10 April 2010

Pil Perancang Mencantikkan Kulit Muka


aku rasa maybe ramai yang tak tahu tentang fakta ini. ya! ini adalah fakta. malah terbukti keberkesanan nya. ramai jugaklah kawan2 aku yang menggunakan kaedah ini. muka memang clear siot. mana2 yang ada jerawat batu penuh satu muka tu, makan je pil ni memang cantiklah. jerawat, pimple, acne semua hilang. bukan tu je, kulit muka pon jadi halus mulus, siap nampak bulu2 roma kat muka tu. macam muka baby..

aku pon kadang2 tergoda jugak nak makan pil ni sebab nak cantik. maklum jerla muka da berkarat. jerawat tak payah kirela. huhu~ tensi aku. tapi lepas aku dengar satu persatu side effect pil ni dari kawan2 aku yang makan pil ni, aku rasa baik aku redha jer muka aku macam ni. hahaha :P

pada korang2 yang merancang untuk mengambil pil perancang untuk cantik tu, sini aku share sikit keburukan ambil pil perancang.

# period jadi tak teratur sebab hormon tak stabil. kejap sikit kejap banyak @ spotting (kadang banyak giler darah, kadang2 sikit giler darah, kadang2 takde daah langsung. kan menyusah kan?

# mengalami loya2 @rasa nak muntah kalau makan pil ni lepas korang makan.

# sakit kepala sebab banyak estrogen

# mengalami pembesaran breast  tak larat aku nak bawak besar2 weyh

# mengalami mood swing (kalau korang amek, warning bf korang awal2. :P)

# selera makan bertambah, berat badan bertambah, semua pon bertambah

# sakit perut

# sakit mate: blurred vision

# pembengkakan kaki @ pinggul

huh banyak tol side effect nye. letih aku nak menanggung. bersakit- sakit semata2 nak cantik? tak kuasalah. syukur jelah dengan muka aku yang dah cantik ni hihihi. so sape2 yang nak cuba2 makan pil ni semata2 nak cantik, think twice ok?





p/s: efek berbeza atas setiap orang.
p/s: sekarang orang dah tak malu nak beli pil perancang lagi dahkan?

7 ulasan:

  1. hoho...kawan2 awk yang makan pil perancang tu tak takut ke kalau2 dorang mandul? sye ade dengar cite kalau sesape makan pil prancang tapi belom penah mengandung..berkemungkinan dorang akan mandul..eeiii..seriau je dengar,,xmasal je jadi pompuan yang tak sempurna...nasihatkan kawan2 tu sume supaye benti makan pil perancang tu okeh?

    BalasPadam
  2. okeh bebeh. tula sekarang nak cantik buat ape pon orang sanggup. huhu~

    BalasPadam
  3. boleh kene darah tinggi cam aku hehhehe

    BalasPadam
  4. nama-nama pil perancang yang terjual di farmasi?

    BalasPadam
  5. ala..baru je nak cuba..

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails